Гранитните садопери стануваат се повеќе популарни во домаќинствата. Покрај модерниот дизајн, тие се отпорни на гребење, антибактериски и отпорни на топлина. Сето тоа придонесува садоперот да остане во првобитна состојба и по долги години користење.

Сепак треба да внимавате при купувањето на гранитен садопер, дали истиот е составен од гранит или е негова имитација. 

Антибактериско својство  – сега може да се опуштите

Интегрираната Sanitaized® технологија во гранитните садопери
на Franke овозможува да се намалат бактериите и растот
на микроорганизмите за 99%.  Сето тоа овозможува и лесно одржување на овие садопери.