kujna so aventos

Фамилијата Aventos-и нуди практично и модерно решение за сите висечки елементи. По долги години истражување Blum одговара на потребите на модерниот живот и модерната кујна. Воедно, соодветниот Aventos Ви овозможува беспрекорно движење на вратичките на висечките елементи кои се отвораат и затвораат лесно, меко и тивко.

Во кујна со Aventos имате целосна слобода на движење без да Ви сметаат отворените вратички, кои заземаат голем дел од просторот. Со тоа имате непрекината динамика во она што го правите.

Механизмите се прилагодливи на сите висини, а доказ за нивната издржливост и практичност се големиот број награди кои овие продукти ги имаат добиено.

nagradi
aventos

Двојно повеќе издржливи !

Механизмите за висечки елементи се тестирани до 80.000 циклуси на отворање и затворање што е двојно повеќе од стандардите и барањето на индустријата. Во просек висечкиот елемент се употребува 5 пати на ден.

aventos

Одличниот квалитет на движење на оковот Aventos може да се применува и за фронтови кои што се сечени под агол или се со жлеб. Во двете варијанти се користи стандардниот оков. Со новите можности на примена на Aventos се овозможува пратење на сите светски дизајнерски трендови во внатрешното уредување.

Механизмите за подигнување Aventos се особено практични бидејќи секогаш е овозможено непрекинато движење и пристапноста до висечките елементи е секогаш лесно достапна.
Дополнителен комфор се овозможува со користење на електричниот уред Servo-Drive кој овозможува лесно отворање и затворање на допир. Тој исто така може да се отвори или затвори со рака во било кое време при што е безбеден за користење и не му штети на моторот.

Приказ на различни типови на механизми за висечки елементи со фронтови од медијапан

tipovi na vraticki

Пресметка на тежина на фронт и пресметка на фактор снага LF на механизмите за висечки елементи

tabela

Тежината на вратата можете да ја пресметате како на следниов пример:
висина на врата x ширина на врата x тежина на материјал = тежина на фронт.
0.8m x 0.8m x 15kg/m2 = 9.6kg

Пресметка на фактор снага LF
Факторот на снага се пресметува по следниот пример:
тежината на фронтот(kg/m2) x висината на елементот KH(mm)
9.6kg x 800mm = LF 7680
Тоа означува дека факторот на снага LF изнесува 7680 и треба да се одбере соодветен механизам.

! Напомена:
За тежина на фронт што го надминува максималниот фактор на снага LF потребно е да се постави трет или четврт механизам.