Често пати при монтажа на плочестиот материјал (иверка, медијапан, масивно дрво) доаѓа до расцепување, а со тоа до трајно оштетување на елементите.

Како да се заштитиме од оштетувањето ?

Новиот шраф на Spax,  со себе носи неверојатни карактеристики кои не дозволуваат оштетување на плочестиот материјал, како и на дрвото, без разлика колку  се тие осетливи. Исто така, благодарение на иновативноста на Spax, самото шрафење е олеснето до тој степен што не бара предходно бушење.

Исто така, овој шраф се разликува од останатите шрафови, по тоа што има шлеб кој не дозволува пролизгување на шрафот во непотребна длабочина.

Како предност плус на шлебот е тоа што не дозволува монтажата да се распадне, и и дава цврстина на истата.

dobar-sraf