cleaf-oplemeneti-iverki

Новомак со задоволство Ви соопштува дека ја збогати својата стандардна колекција на иверки со 27 нови италијански ексклузивни декори на Cleaf.

СОВРШЕНО НАДОПОЛНУВАЊЕ НА ВАШИОТ ДИЗАЈН !

Стремежот да се создаде естетски и функционален мебел кои ќе ги задоволи најпрефинетите вкусови сега е реалност. Креирани се нови креативни површини создадени со цел да им понудат на архитектите највисоки естетски стандарди. Сите декори се со димензија 2800x2070x18mm и за сите декори има оригинална кант трака.

S-123-EFFRE-ST-PEMBROKE

S 123 EFFRE ST-PEMBROKE

S-120-THAMES-ST-PEMBROKE

S 120 THAMES ST-PEMBROKE

S-119-HERITAGE-ST-PEMBROKE

S 119 HERITAGE ST-PEMBROKE

S-016-ARERA-ST-YOSEMITE

S 016 ARERA ST-YOSEMITE

S-010-CHAMPAGNE-ST-YOSEMITE

S 010 CHAMPAGNE ST-YOSEMITE

S-013-OLD-JACK

S 013 OLD JACK ST-YOSEMITE

S-164-BARDINI-ST-FRONDA-CLEAF

S 164 BARDINI ST-FRONDA

S-165-IRIS-ST-FRONDA

S 165 IRIS ST-FRONDA

S-156-FORTEZZA-ST-FONDA-CLEAF

S 156 FORTEZZA ST-FONDA

S-162-NAKANO-ST-OCOBO-CLEAF

S 162 NAKANO ST-OCOBO

S-160-MEGURO-ST-OCOBO-CLEAF

S 160 MEGURO ST-OCOBO

S-087-WATSON-ST-MILLENNIUM-CLEAF

S 087 WATSON ST-MILLENNIUM

S-083-NAGOLD-ST-MILLENNIUM

S 083 NAGOLD ST-MILLENNIUM

FB-35-METAL-ST-MOSAICO-CLEAF

FB 35 METAL ST-MOSAICO

FB-45-CLEAR-ST-MOSAICO-CLEAF

FB 45 CLEAR ST-MOSAICO

FB-04-SCARF-ST-NADIR-CLEAF

FB 04 SCARF ST-NADIR

FA-90-LEVANTE-ST-MATRIX-CLEAF

FA 90 LEVANTE ST-MATRIX

FB-86-CURIO-ST-IDEA-CLEAF

FB 86 CURIO ST-IDEA

FB-85-CESIO-ST-IDEA-CLEAF

FB 85 CESIO ST-IDEA

FB-80-RENIO-ST-IDEA-CLEAF

FB 80 RENIO ST-IDEA

S144-ENO-ST-TIVOLI-CLEAF

S144 ENO ST-TIVOLI

S145-DANUBIO-ST-TIVOLI-CLEAF

S145 DANUBIO ST-TIVOLI

S141-RODANO-ST-TIVOLI-CLEAF

S141 RODANO ST-TIVOLI

S133-MADRID-ST-ESPERIA-CLEAF

S133 MADRID ST-ESPERIA

S138-CAIRO-ST-ESPERIA-CLEAF

S138 CAIRO ST-ESPERIA

S136-GLASGOW-ST-ESPERIA-CLEAF

S136 GLASGOW ST-ESPERIA

S158-MINATO-ST-OCOBO-CLEAF

S158 MINATO ST-OCOBO

Структури

Pembroke

pembroke

Изразените чворови и годови инспирирани од дабовото дрво ја прават структурата Pembroke интригантна и совршена за комбинирање со повеќе природни површини кои даваат тактилен ефект.

Yosemite

yosemite

Прва синхронизирана структура на Cleaf која го продуцира тактилниот и визуелниот ефект на легендарниот шкотскиот бор. Светлосната рефлексија ја истакнува длабочината на годовите.

Fronda

fronda

Fronda репродуцира  elm дрво, кое било распространето во италијанските села до средината на 20тиот век. Неговата раскошност е прославена од латинскиот поет Виргилио во Буцоличе. Годовите се слични како кај дабот но со посветла нијанса.

Okobo

okobo

Paulownia дрвото е користено за инспирација на производство на Okobo структурата. Ова дрво е познато за изработка на традиционалните јапонски сандали носени од Маико гејшата. Тие се направени од еден блок изрезбано и заоблено дрво и имаат многу висока потпетица. Okobo структурата плени со својот атрактивен изглед поради стабилноста на годовите.

The Millennium

milenium

The Millennium структурата репродуцира екстремно мазна композиција на црвениот бор. Изгледот на оваа структура креира прекрасни визуелни ефекти преку наизменични нивоа на мат и сјај.

The Mosaico

mosaico

The Mosaico структурата е композиција од коцкасти плочки чиј неправилен изглед го даваат различните нивоа на длабочина и ширина.

The Nadir

nadir

Оваа структура се одликува со геометриска композиција на квадратна позадина. Пресек на линии и волумени што предизвикува формална и постојана прецизност.

The Matrix

matrix

Структурата Matrix е резултат на долго истражување и развивање на занаетчиската визија во грижата за деталите и индустриската еволуција на технологијата.

Idea

idea

Инспирирана од светот на металите, Idea е структура на брусен алуминиум со гравирање под агол од 45 степени.

Tivoli

tivoli

Тиволи е длабока и синхронизирана структура која дава природен изглед на материјалите.

Esperia

esperia

Инспирирана од кралот на шумите, белата ела, оваа структура има прави и длабоки годови што дава интензивни тактилни и визуелни сензации.