Она што на големо им ја отвори вратата на најголемите визионери на внатрешно уредување се токму компакт плочите со димензии на работна и островска површина.

Со неверојатна дебелина од само 12mm, без притоа да изгубат ниту дел од карактеристиките што материјалот ги нуди, ни овозможува да направиме супер модерна, минималистичка кујна.

Покрај компакт работните плочи, како најново на пазарот се Egger-те медијапански работни плочи со дебелина од 16mm.