спојници Lamello

Спојницата Cabineo е едноделен конектор за мебел кој може да се користи со сите CNC машини бидејќи е потребна само да се обработи површината. Новомак нуди комплетни услуги на CNC обработка на плочести материјали, вклучително и бушење за Cabineo спојници. Таа се поставува на плочата во работилница или на лице место со што овозможува лесен транспорт, лесна и брза монтажа која штеди многу време.

Lamello е швајцарски бренд кој произведува висококвалитетен оков за мебел со 70 годишно искуство. Нивните производи се долготрајни, ефикасни, имаат јако поврзување без употреба на стеги, иновативни и нудат заштеда на време, човечки ресурси и енергенси.

Cabineo 8 и Cabineo 12

Спојница за мебел која штеди време и има голема сила на прицврстување.

За сите CNC машини – прецизна површинска обработка без додатни бушења за дрвени типли. 

Бушење или сечење – парчето може да се обработи со помош на бургија и секач или нож.

Брзо спојување со голема сила на прицврстување – спојницата Cabineo се карактеризира со голема сила на прицврстување и не бара никакви дополнителни елементи за порамнување како што се дрвените типли.

Cabineo 8 M6

Спојница за мебел отпорна на абење, за различни материјали со зголемена сила на прицврстување.

Различни материјали – Cabineo 8 M6 може да се имплементира директно во материјалот (HPL, алуминиум, челик итн.)

Иста спојница секаде – истата спојница се користи за сите ситуации на спојување.

Спој без абење – при монтажа и демонтажа не доаѓа до абење на материјалот.

cabineo

Предности и функционалност

spojnica-lamello-obrabotka

1. CNC површинска обработка.

spojnica-za-mebel-cabineo-postavuvanje

2. Поставување на спојницата во плочата

spojnica-lamello-transport

3. Рамно пакување на парчињата со што се заштедува време на транспорт.

spojnica-lamello-montaza

4. Лесно и брзо спојување на плочите без отвор за дрвени типли.

Предности

1. Го скратува времето на производство.

krati-vreme-za-proizvodstvo

2. Штеди време на транспорт.

transport

3. Лесна, брза и едноставна монтажа.

montaza

Опции за монтирање

1. На површината.

nacina-montaza

2. Рамна со површината.

nacina-montaza2

3. Под површината

nacina-montaza3

Едноставно склопување со примена на спојница Cabineo

cabineo-lamello

Едноставен транспорт со претходно намонтирани спојници.

cabineo-lamello1

Поставување на страниците од елеметот.

cabineo-lamello3

Спојување на долниот дел на елементот со инбус клуч HEX4.

cabineo-lamello4

Поставување на горниот дел од елементот.

cabineo-lamello2

Спојување на горниот дел на елементот со инбус клуч HEX4.

cabineo-lamello5

Поставување на полици на соодветна висина.

cabineo-lamello6

Фиксирање на полицата.

cabineo-lamello7

Поставување на покривни капачиња.

Споредбена анализа на спојница Cabineo и екцентар

prednosti-cabineo

Карактеристики

  • За дебелина на материјал: од min. 12mm (погодно за компакт плочи).
  • Димензија: 33.8 x 16.5 x 10.8 mm.
  • Бушење: ø 5 mm and ø 15 mm.
  • Толеранција: ± 0.1 mm.
  • Материјал: пластика појачана со fiberglass.
  • Јачина на стегање: ~ 900 N ≈ 90 kg.
спојница lamello
Cabineo спојница
Cabineo спојница