Новомак го збогати својот асортиман со уште еден реномиран светски бренд Fisher. Во нашата понуда од сега можете да ги пронајдете најквалитетните типли, шрафови и бургии кои можете да ги примените во вашите проекти, нудејќи им на вашите клиенти премиум квалитет. Oвие продуктите нудат идеални решенија за архитектите и столарите дури и за најтешките проекти.

Тие се иновативни, лесни за примена, брзо се монтираат и ги поседуваат сите сертификати за квалитет.

Брзината и безбедноста се бесценети со Fischer

Fischer e формиран во 1958 година, брендот е синоним за безбедни, иновативни и софистицирани технички решенија за прицврстување. Поставување нови стандарди во прицврстувањето е дел од нивната традиција. Со Fischer, на прво место е решавањето на проблемите и предизвиците во прицврстувањето а најдобар доказ за тоа е широката палета на производи која опфаќа над 14.000 различни производи.

Типла Duo Power од брендот Fischer I Новомак

Fischer има најмногу Европски Технички Одобренија (ETA) во својата област и секоја година поднесува 14.19 патенти на секои 1000 вработени во Германија (индустрискиот просек е 0.58 патенти) што го позиционира на третото место во Германија по број на патенти годишно.