Експертите тврдат: Подобро да пиете вода од чешма, отколку од шише

Нема ништо подобро од чувството на чиста, свежа вода како тече низ грлото кога сме жедни.

Амбалажата во која доаѓа водата е опасна
Купувањето на вода во шише се смета за непотребно поради квалитетите еднакви или пониски отколку кај водата во водовод, како и поради топењето на токсините од амбалажата, кои му штетат на здравјето. Повеќето води во шише минуваат некои процеси пред ставањето во шишето – вклучувајќи и хемиски, за да има што подолг рок на траење.

Во споредба со таа од чешма, водата во шише има полош квалитет, тврдат експертите. Освен тоа, откако шишето со вода ќе се отвори, не постои начин водата да остане стерилна и мора да се употреби во краток рок.

Еколошки неприфатливо
И покрај трендот за рециклирање, дури третина од пластичните амбалажи во светот и натаму не се рециклира. Така пластичните шишиња лесно стануваат отпад и ја загадуваат планетата.

Затоа тука е Franke иновативната батерија со филтер со активен јаглен. Предност кај оваа батерија е што грлото со филтер и грлото од каде би користеле вода за миење се одвоени, па така нема да го трошите филтерот кога немате потреба за тоа.

Со верзија со елегантен дизајн со туш на извлекување и ергономскаа ротирачка лула за 360 степени. Вграден уред за поставување на филтер со активен јаглен за прочистување на вода. Или класичен безвременски дизајн. Голема флексибилност и ротација за 360о на лулата. Вграден уред за поставување на филтер со активен јаглен за прочистување на вода.

Исто така има опција и за самостојно поставување на грлото со филтер, одвоено од батеријата. 

Карактеристики на филтерот

  • Отстранува 99.9% бактерии.
  • Отстранува 99% вируси.
  • Филтрира рѓа и песок.
  • Филтрира микропластика.
  • Отстранува мириси и вкусови
  • Највисок квалитет на филтрирана вода
  • Филтрира вода до 500L
  • Хигиенски 
  • Едноставна замена не е потребен алат
  • Филтерот се менува кога ќе се вклучи црвена сијаличка на батеријата

Со овој филтер се заштедува 2.000 денари на 500 литри вода, наспрема купувањето 500 литри флаширана вода.

За повеќе информации и предвремена резервација на батеријата пишете ни e-mail или исконтактирајте ги нашите агенти. 

Може да ни пишете се што Ве интересира и во делот за совети.