Zeta P2

Машината Zeta P2 за револуционерниот “P-систем” Ви заштедува време секојдневно ! Разликувајте се од стандардот и направете го првиот чекор кон квалитет и професионализам.

Zeta P2 е машина за правење на отвор за спојниците на P-системот на Lamello кои Ви овозможуваат брзо спојување за само неколку секунди. Интегрираното автоматско вертикално движење се активира автоматски на максималната длабочина на бушење и врши странично движење на глодалото во отворот. Спојниците од P-системот можат брзо да се постават рачно во отворот без употреба на алат.

Предности

  • Zeta P2 е електричен алат за брзо прицврстување на сите спојници на P-системот.  
  • Автоматското вертикално движење креира жлеб за рачно поставување на спојницата.
  • Нуди брза, лесна и прецизна монтажа без употреба на стеги.  
  • Рачно поставување на спојниците без употреба на лепак или шрафови со што се намалува потреба за човечка работна сила и се намалува потребното време за монтажа.

Технички карактеристики

  • Напон: 230V.
  • Моќност: 1050W.
  • Брзина (U/min.): 9’000 minˉ¹.
  • Глодало: Z3 дијамантско.
  • Max. длабочина на бушење: 20mm.
  • Тежина: 3.7kg.
Clamex
Zeta P2
Zeta P2

Автоматско вертикално движење на глодалото.

Zeta P2

Разновидни опции.

Lamello

Разновидна примена.

Zeta P2
Zeta p@

Автоматско вертикално движење

busenje

Сетот се состои од:
1. Zeta P2 – машина за изработка на отвори за спојници.
2. Дијамантско глодало.
3. Позиционер за вертикална обработка.
( се користи при обработка на горната површина од обработуваното парче ).
4. Дистанцер од 2 + 4mm.
( додаток кој се монтира на позиционерот, и се поставува кога имаме
дебелина на плочест материјал поголем од 16mm ).
5. Шаблон за спојници Clamex.
( служи за бушење на отвор за прицврстување на спојницата со инбус клуч ).
6. Диск за агли.
( служи за правилно поставување на машината при бушење под одреден
агол ).
7. Алат за прицврстување на спојници.
8. Приклучок за аспирација 26 + 36mm.

zeta p2
zeta p2

Инспирација

lamello
lamello
sake

За крај, но не и помалку битно, совети и трикови како да ја подесувате машината