soben plakar

Често пати како голем проблем со кој се среќаваме е просторот за складирање на облеката. Собните гардеробери можат да Ви понудат доволно голем простор. Како втор проблем со кој можете да се соочите е организацијата на гардероберот. Добро организираниот гардеробер значи голема прегледност и лесен пристап до Вашата омилена модна комбинација. Затоа Ви нудиме неколку корисни совети кои ќе Ви помогнат при планирањето на собниот гардеробер. Во понудата на Новомак можете да ги пронајдете сите потребни материјали за изработка на собни гардеробери и нивна организација.

1. Користете преградни врати за да се оддели спалната од гардероберот

pregradna drvena vrata

Со целосната можност за персоналиција овој систем совршено се вклопува во индустрискиот и скандинавскиот стил на уредување. Со употреба на уни декор за врата ќе се вклопи и во модерен, минималистички уреден простор. Механизмите за преградни врати можете да ги погледнете на следниот линк

pregradna drvena vrata
pregradna vrata

2. Модуларни системи за организирање на просторот

modularen sistem Pecasa

Систем за паметно креирање и организирање на собните гардеробери. Ви нудиме 3 модели на модуларни системи: Pecasa, Make me и Vertiko.

 1. Pecasa
  Како работи системот Pecasa ?
  PECASA се состои од неколку едноставни компоненти кои може да се комбинираат на разновидни начини. PEKA обезбедува ѕиден профил со канал за вметнување на кабел, држачи за полици, држачи за елементи и универзални држачи ( наменети за TV, огледала и сл. ). Компонентите ги поставувате во зависност од вашите потреби. Можете да додадете LED осветлување благодарение на каналот за кабел што се наоѓа во ѕидниот профил.
  Флексибилен Дизајн
  Модуларните компоненти можат да бидат преместени на било која позиција и во било кое време, со едноставна употреба на инбус. Без разлика дали тоа се полици, елементи или други додатоци. Слободно можете да изберете симетричен или асиметричен изглед, дали ќе ги поставите компонентите на најгорната точка или на одредена висина – ИЗБОРОТ Е ВАШ !!!
  Производите Pecasa можете да ги погледнете на следниот линк
pecasa
pecasa
zakacalka

2. Make me
Алуминиумски ѕиден систем дизајниран за модерен ентериер. Ефикасно решение за повеќе простор, со едноставна и лесна монтажа.

 

organizacija make me
make me organizacija
make me organizacija

3. Vertiko
Главната карактеристика на овој систем е неговата прилагодливост. Благодарение на колекција на додатоци и лесната монтажа, на дизајнерите им се дава екстремна слобода во организирањето на просторот.

organizacija Vertiko

Предлог комбинации и форми за системот Vertiko

predlog kombinacii
formi za plakar
organizacija na plakari

3. Организација за во гардеробер

organizacija

Со добро планирање и соодветни додатоци може да добиете дополнителен простор и поголема прегледност во гардероберот. Со тоа заштедувате време при избор на облеката и нејзино организирање.

organizacija za cevli

4. Сеф на извлекување

sef na izvlekuvanje

Чувајте го Вашиот накит и Вашите драгоцени работи на безбедно. Сефот е на извлекување и се поставува внатре во елементот. Автоматско отворање со отпечаток од прст и креирање на код. Истот така може да се отвори со клуч од долната страна.

sef na izvlekuvanje
sef

5. Огледало на извлекување за во гардеробер

ogledalo za vo garderober

Кога ја пробувате Вашата облека нормално дека е потребно да видите како Ви стои. Затоа Ви препорачуваме во гардероберот да поставите огледало на извлекување кое може да ротира 90 степени. 

Предлог инспирација за собни гардеробери

soben garderober
soben garderober
soben garderober
soben garderober
soben garderober