Eclipse 3.0

Шарка Eclipse 3.0 погодна за огноотпорни врати

Голема предност на оваа шарка Eclipse 3.0 е тоа што е погодна за врати отпорни на оган и има сертификат EN 1634*. Идеална е за употреба во простории кои што бараат висока отпорност од пожари како болници, лабаратории, хотели и сл.

* EN 1634 стандард за врати – вратата може да издржи пожар до 67 min притоа недозволувајќи пламенот и чадот да преминат во другата просторија.

Предности:

 • Соодветна за дрвени и алуминиумски врати.
 • Подесување:
  – дијагонално ± 1mm,
  – вертикално ± 2mm,
  – хоризонтално ± 1.5mm.
 • Носивост:
  – Max. тежина на врата со 2 шарки – 40kg,
  – Max. тежина на врата со 4 шарки – 60kg.
 • Сетот се состои од шарка и покривно капаче за шарка.
 • Сертифицирана за врати отпорни на оган.
Eclips 3.0
eclipse 3.0
eclipse 3.0