Kujna

За спојување на мебел, без разлика на материјалот кој се користи, потребни Ви се шрафови кои можат да одговорат на барањата. Spax со своите шрафови направи чекор напред во спојувањето на мебелот, правејќи го мебелот посилен и долготраен. Тие нудат цврсто спојување и отпорност на удари што ги прави идеални за прицврстување на елементи за мебел. Овие шрафови нудат многу предности и иновативни решенија.

Кога се корситат Spax шрафовите со целосен навој?

Spax шрафови со целосен навој се користат за апсорција на висока стегачка сила и компресија на делот на спојување.

Spax
Spax

Кога се користат Spax шрафовите со делумен навој?

Spax шрафовите со делумен навој се користат доколку е потребна поголема сила на стегање. Осигурува сигурен и цврст спој. Идеални за дрво, конструкции од дрво, греди и материјали изработени од дрво.

Изработени од нерѓосувачки челик.

Шрафовите Spax се изработени од нерѓосувачки челик се погодни за надворешна употреба.

Достапни се 2 верзии:
– нерѓосувачки челик A2 за надворешна употреба директно изложена на временски услови,
– за употреба во влажни услови (бања, кујна).

Spax
Spax

Изработени од Wirox.

Нова технологија за заштита од корозија. Шрафовите кои се изработени од Wirox се отпорни на механичко абење и имаат до 10 пати поголема отпорност на корозија во однос на останатите шрафови кои се поцинкувани.

Spax

Уникатен шраф за поубав финиш на плочестиот материјал и лесна монтажа.

Остриот врв со четвртаст пресек овозможува лесно и брзо шрафење. Брзото продирање при шрафењето спречува ошетутвање и дава убав финиш на плочестиот материјал, а истовремено Ви заштедува време и го зголемува работниот век на алатот. 

Spax

T-star plus

Битот одлично се вклопува во главата на шрафот.

Spax

Совршена глава

Совршено рамно се вклопува со површината на материјалот.

Spax

4CUT

За брзо и сигурно стегање

Spax

4CUT врв

Врв 4CUT – употреба без претходно бушење.

Примена на Spax шрафовите за изработка на мебел

spax-srafovi-za-mebel
spax-srafovi-za-mebel-3
spax-srafovi-za-mebel-1
spax-srafovi-za-mebel-2
spax-srafovi-za-mebel-4

Примена на Spax шрафовите за дрвени конструкции

spax-srafovi-za-drveni-konstrukcii
spax-srafovi-za-drveni-konstrukcii-1
spax-srafovi-za-drveni-konstrukcii-2
spax-srafovi-za-drveni-konstrukcii-4
spax-srafovi-za-drveni-konstrukcii-3