Што е шпер плоча?

Шпер плочата е составена од повеќе слоеви на фурнир импрегниран со фенолна смола и пресован под висок притисок. Цврстината е видно подобрена со пресовање на висока температура, со што го прави многу поцврст и димензионално постабилен. Во Новомак можете да најдете голем избор на висококвалитетни шпер плочи.

Кујна изработена од шпер плоча

Покрај својата особина на голема издржливост, тие имаат автентичен изглед на дрво, одаваат топлина и скандинавски вибрации. Тие одлично се комбинираат со еднобојни иверки и многу лесно можете да креирате разигран и авангарден изглед. Користењето на шпер плочите станува тренд поради нивниот квалитет и издржливост.